Vitamiineja iholle

Kosmetiikka

Synttärit lähestyvät ja kolmenkympinkriisi potkii jo oven takana, kun mittariin pyörähtää 28-vuotta. Olen onnekas sillä mulla on supernormaali iho, jonka kanssa on helppo tulla toimeen, olen kuitenkin toivottoman rakastunut aurinkoon, joten ihon suojausta on tullut laiminlyötyä. Olen kuitenkin viime vuosina alkanut panostaa enemmän ihon hoitoon, sillä painovoima ja UV-säteet on jokaisen ihotyypin pahin vastus ja ajattelin aloittaa taiston fysiikanlakeja vastaan hyvissä ajoin.

Käytän paljon vitamiinivoiteita ihonhoidossa ja ajattelin esitellä vähän käyttämiäni tuotteita ja laittaa tiukan tietopaketin, miksi olen valinnut juuri nämä tuotteet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silmänympärysvoiteena VITAMIINIPOMMI

Tällä hetkellä minulla on käytössä Norel Dr Wilsz- sarjan MultiVita silmänympärysvoide. Tämän puolalaisen luksussarjan tuotteita saa myydä suomessa ainoastaan sertifioidut kauneushoitolat sekä esteettisen klinikat. MultiVitamin sarjan tuotteet on tarkoitettu kaikille ihotyypeille 25 ikävuoden jälkeen. Voide sisältää A-vitamiinia, B3-, B5- ja B6-vitamiineja sekä C- ja E-vitamiinia. Helsingissä muun muassa City Klinikka myy Norel Dr. Wilsz-sarjan tuotteita ja tekee sarjan kasvohoitoja, ostin omani käytyäni MultiVitamin kasvohoidossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A-VITAMIINI ryppyjä vastaan

Paljon tutkittu ja toimivaksi todettu A-vitamiini, tämän nimeen mä liputan. Kasvovoiteena minulla on supervahva A-vitamiinivoide. Tätä tuotetta käytetään vain parina iltana viikossa, sillä A-vitamiini saattaa ärsyttää ihoa. Iho tulee totuttaa pikku hiljaa, jotta ärsytysoireilta välttyy. Auringon UV-säteily hajottaa vitamiinin, joten A-vitamiinituotteita kannattaa käyttää yövoiteena.

Purkissa lukee Retinol-A, älä hämäänny. Tämä on A-vitamiinin johdannainen, muun muassa ihana kamala Roaccutan sisältää isoretioniinia, mikä sekin on A-vitamiinin johdannainen. A-vitamiini voiteet ovatkin aknesta kärsvilille kokeilun arvoinen tuote. Nämä tuotteeet lupaavat myös silottaa ryppyjä ja tasoittaa ihon väriä, sillä Retinoli estää kollageeniä hajottavia entsyymejä toimimasta jolloin kollageenin määrä ihossa kasvaa ja siitä tulee kimmoisampi.

Tämän hetkinen Radiant Skinin kasvovoiteeni on tilattu iHerbistä (13,45€) ja kylkiäisinä tulee aina messevät tullimaksut, joten ajattelin ottaa seuraavaksi testiin paljon kehutun Medik8-sarjan tuotteet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

C-VITAMIINI ihon kollageeni buusteri

Voimakas antioksidantti ja ihon pikku poliisi, joka suojaa soluja hapettavilta tekijöiltä. C-vitamiini tehostaa ihon kollageenisynteesiä, nappaamalla sitä häiritsevät pikku vihulaiset eli vapaat radikaalit, ihon rakenne ja kimmoisuus paranee. Kosmeettisissa tuotteissa olevan C-vitamiinin imeytymistä on kyseenalaistettu joissain tutkimuksissa, eli valitse C-vitamiini kosmetiikkasi tarkoin.

Itse käytän Lumenen Valo sarjan Glow refresh hydrating mistiä (19,90€), jossa on neljää eri C-vitamiinin muotoa, jotta siitä saadaan kaikki hyöty irti. Suihkin face mistiä aina ihon puhdistuksen jälkeen ja meikin alle. Tuotetta voi käyttää jopa meikin päälle pitkin päivää, sillä se tuo ihanan raikkaan tunteen kasvoille sekä suojaa ihon ilmansaasteiden synnyttämiltä happiradikaaleilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

E-VITAMIINI tehokosteutusta kasvoille

Vanhassa vara parempi eli Nivea Soft (4,90€)! Tämä on ihan mun lemppari, oma iho kuivuu niin auringon paahteesta kuin pakkasen puremasta ja janoaa kosteutusta ympäri vuoden. Voide sisältää E-vitamiinia, joka suojaa soluja. Iho tuottaa myös itse talirauhasissa E-vitamiinia, mikä selittää miksi kuiva iho rypistyy rasvaista ihoa herkemmin. Siksi E-vitamiini on parasta ruokaa kuivalle iholle.

Muistetaan kuitenkin, että  too much of a good thing can be bad. Liika E-vitamiini muuttuu iholla vapaiksi radikaaleiksi. Edellä mainittu C-vitamiini on tähän paras lääke, sillä se neutraloi antioksidanttina nämäkin tuholaiset. Tämä aisapari muodostaa yhdessä myös luonnollisen suojan UV-säteiden aiheuttamia vaurioita vastaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuun tiivistelmä, jos olet kuin minä eli selaat pitkät jutut läpi ja katsot vaan kuvat ja otsikot. I know, I can be boring sometimes:

A-vitamiini- Ryppyjä sekä aknea vastaan, estää kollageeniä hajoamasta.

C-vitamiini- Nappaa vapaat radikaalit haaviinsa ja tehostaa kollageenin muodostumista.

E-vitamiini- Kosteuttaa ihoa.

 

xoxo Nina Sofia

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s